De EPS-industrie nemen deel aan Operation Clean Sweep® (OCS) en heeft in maart van dit jaar het OCS-convenant ondertekend. De Nederlandse producenten van EPS-isolatie- en verpakkingsproducten verbinden zich daarmee aan het doel van nul emissie van kunststof korrels, vlokken en poeder naar het milieu.

Operation Clean Sweep

‘Deelname aan Operation Clean Sweep (OCS) blijft van groot belang en is voor onze leden vanzelfsprekend’, aldus Wiggeman Roodzand [voorzitter Stybenex Verpakkingen]. ‘Het voorkomen en verminderen van (zwerf)afval pakken we structureel aan met aantoonbare en doeltreffende maatregelen.

OCS is een erkend en wereldwijd programma tegen zwerfvuil. Met een groot aantal deelnemers is het een effectief programma tegen hoge administratieve eisen door ECHA-wetgeving over microplastics. OCS is in Nederland een effectief en serieus programma tegen pelletverlies.

Door de ondertekening van het OCS-convenant spreekt Stybenex als koepelorganisatie expliciet haar commitment uit, ook via dit programma, om haar zorgplicht voor mens en milieu te realiseren’.

#NRKbuitenterreindag, actie tegen zwerfvuil

Stybenex voegt de daad bij het woord en voert actie tegen zwerfvuil. Tijdens de #NRKbuitenterreindag van 17 september doen de brancheorganisatie en haar leden mee aan de landelijke opschoonactie. Op die manier geven zij aandacht aan een beter milieu en het terugdringen van zwerfafval.

17 september 2021 #NRKbuitenterreindag volgt u via de volgende LinkedIn kanalen:

airpop engineered air NL 

Stybenex

NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie)

Het volgen, delen en liken van onze berichten waarderen wij zeer! Alvast hartelijk bedankt.

Terug naar overzicht