Momenteel worden de COVID-19 vaccins verspreid en vinden de eerste inentingen plaats. airpop engineered air, ook bekend als EPS, piepschuim of Tempex, speelt een wezenlijke rol tijdens de uitrol van deze levensreddende vaccins. Zowel tijdens de verdeling alsook het transport, zie infographic:

COVID-19 vaccins stabiel transporteren van levensbelang

Het is van levensbelang dat COVID-19 vaccins stabiel getransporteerd worden, alleen op die manier wordt de werkzame krachtbehouden. Speciale medische koelboxen en verpakkingsmaterialen gemaakt van airpop (EPS) dragen hieraan bij. Dit unieke materiaal zorgt ervoor dat de vaccins veilig en intact op hun bestemming aankomen.

Thermische eigenschappen ongeëvenaard

airpop engineered air (EPS) bestaat voor 98% uit lucht en slechts 2% grondstof. De thermische eigenschappen van dit materiaal zijn ongeëvenaard, zelfs bij temperaturen van -20 ° en -70 ° Celsius, noodzakelijk om deze entstoffen in de juiste conditie te houden. Zie ook EPS Cold Chain Solutions.

Temperatuur zelfs dagen constant

In deze airpop (EPS) koelboxen en verpakkingen blijft de temperatuur zelfs dagen op constante lage temperatuur. airpop (EPS) is daarnaast in het bezit van schokbestendige, hygiënische en chemisch resistente eigenschappen. Ook is het vormvast, licht in gewicht en eenvoudig en veelvuldig recyclebaar. Zo biedt dit duurzame materiaal de beste en meest hoogwaardige bescherming aan de glazen injectieflacons van de COVID-19 vaccins en hun levensreddende inhoud.

  • Stabiel transport
  • Hygiënisch
  • Chemisch resistent
  • Constante temperatuur
  • Licht in gewicht

 

Door haar waardevolle en unieke eigenschappen wordt airpop veelvuldig toegepast als beschermend verpakkingsmateriaal bij farmaceutisch en medisch transport. Voor bijvoorbeeld het vervoer en menselijke organen, voor chirurgische transplantaties en medische apparatuur.

Er zijn nog veel meer toepassingen waar u airpop (EPS) tegenkomt en waarbij de toegevoegde waarde van dit ultra-lichtgewicht, beschermende en thermische materiaal is aangetoond.

airpop engineered air (EPS) is eenvoudig recyclebaar en duurzaam

airpop engineered air (EPS) is eenvoudig recyclebaar en zeer duurzaam, zeker in vergelijk met andere materialen zoals karton. Tijdens het productieproces wordt er bijvoorbeeld veel minder water en energie verbruikt.

Bron: PwC/EUMEPS: Three packaging solutions for fresh food. A comparative study, 2012

In het logistieke proces wordt CO2-uitstoot gereduceerd en 98% lucht biedt de beste bescherming tijdens transport.

  • Minder CO2-uitstoot tijdens transport, verlaging footprint
  • Minder transportschade
  • Duurzaam geproduceerd
  • Circulair, 100% recyclebaar, met behoud van waardevolle eigenschappen

Na gebruik is schoon verpakkingsmateriaal volledig en veelvuldig recyclebaar met behoud van waardevolle eigenschappen. Het past perfect binnen de circulaire economie.

Gerelateerd:

Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Tray voor het vervoer van medische hulpmiddelen
Hoe vervoer je vaccins veilig en stabiel? Juist, met 98% lucht

Bijdragen aan een beter milieu begint met 98% lucht

98% lucht biedt de beste bescherming tijdens transport

In de Media, publicaties:

Hieronder enkele publicaties in de media, over de rol van airpop (EPS) verpakkingen bij de bescherming van COVID-19 vaccines:

 

Terug naar overzicht