Waste to Waves ™ is een nieuw recyclingprogramma waarbij EPS- en plastic-afval omgezet wordt in gloednieuwe duurzame surfplanken en surf producten. Naast plezier op het water draagt dit geweldige en circulaire initiatief op verschillende manieren bij aan het verbeteren van het milieu en verantwoord omgaan met onze planeet.

Waste to Waves-programma

Het  Waste to Waves-programma is in het leven geroepen door de non-profitorganisatie Sustainable Surf uit Californië. Zij zetten zich in om milieuvriendelijke surf producten te maken, milieuvervuiling tegen te gaan en het schoonhouden van oceanen en stranden te stimuleren.

Turn Your Trash To Slash

Met Turn Your Trash To Slash wordt een groot publiek opgeroepen om piepschuim verpakkingsafval, dat gebruikt is om televisies, computers, magnetrons, enz. te beschermen tijdens transport, in te leveren bij deelnemende surfwinkels. Daar staan speciaal gemarkeerde Waste to Waves verzamelboxen. Het ingezamelde materiaal wordt vervolgens gerecycled zodat er nieuwe EPS- surfplank blanks van gemaakt kunnen worden.

ECOBOARD™ – Gerecycled EPS

Het resultaat; De ECOBOARD ™ – surfplank. Deze surfplank bestaat o.a. uit gerecycled EPS, een bamboe stringer en biobased hars. De FCS-vin wordt gemaakt van gerecyclede tapijt vezels en de riemplug bestaat uit gerecycled plastic.

CO2-footprint met 50% verminderd

Door duurzame materialen te gebruiken voor de productie van surfplanken wordt de CO2-footprint met 50% verminderd. Daarnaast wordt, door het hergebruik van EPS- en plastic-afval, voorkomen dat het materiaal mogelijk weer in onze oceanen en op onze stranden terechtkomt.

Recyclingprogramma’s enorm belangrijk

Het recyclingprogramma van Waste to Waves is, net als alle andere recyclingprogramma’s, enorm belangrijk voor het verbeteren van ons milieu. EPS is daarnaast een zeer waardevol materiaal, want het kan eindeloos gerecycled worden voor hergebruik, mits de stroom niet vervuild raakt. Ontdek meer initiatieven bij gerelateerde items.

Gerelateerde items: 

Een beter milieu begint bij onszelf en met de recycling van 98% lucht

The life of an EPS-fish box

Circulaire Economie? airpop® engineered air (EPS, piepschuim) is 100% recyclebaar
Circulaire economie, airpop is 100% recyclebaar

airpop® (EPS) recycling: Nederland nummer één in Europa
Recycling van airpop (EPS) verpakkingsmateriaal

Meer over Waste to Waves

Meer weten over Waste to Waves en surfplanken gemaakt van gerecycled EPS? U vindt het op Wastetowaves.org.

Terug naar overzicht