In de categorie ‘Klimaat’ heeft PolyStyreneLoop de Blue Tulip Award gewonnen! Een geweldige waardering voor dit project, waarbij waardevol EPS-schuim volgens een innovatief recyclingproces volledig gerecycled wordt voor hergebruik.

Bekijk hier de uitzending

Innovatief recyclingproces van PolyStyreneLoop

Één van de belangrijkste opties voor de aanpak van de groeiende hoeveelheden geconstrueerde PS-schuimafvalstromen is de gesloten recycling van PS-schuimafval.

recycling-polystyreneloop-

Met een de jaarlijkse recyclingcapaciteit van 3000 ton PS-schuimafval biedt PolyStyreneLoop, met een innovatief recyclingproces, een recyclingprogramma op industriële schaal aan. Waardevolle hulpbronnen worden op deze manier behouden en dat past perfect binnen de circulaire economie. Lees meer over deze aanpak op de website van PolyStyreneLoop.

Over EPS

EPS, ook bekend als airpop, tempex of piepschuim, bestaat voor 98% uit lucht en slechts 2% grondstof. Het kan veelvuldig hergebruikt en gerecycled worden, met behoud van waardevolle eigenschappen. Het is het beste circulaire isolatiemateriaal dat er is en past volkomen binnen de circulaire economie.

Circulaire economie

Circulaire economie is een continue cyclus die natuurlijk kapitaal behoudt en vergroot, de opbrengsten van hulpbronnen optimaliseert en systeemrisico’s minimaliseert.

Over Blue Tulip Awards

De Blue Tulip Awards is een ecosysteem-gedreven programma, bedoeld om veelbelovende en baanbrekende innovaties versneld te realiseren, onze toekomst te transformeren en de manier waarop de wereld werkt en leeft te verbeteren. Daarbij worden acht inspirerende, probleemgerichte thema’s verbonden met nieuwe ideeën en krachtige samenwerkingen gestimuleerd.

Gerelateerd nieuws:

PolyStyreneLoop winnaar Blue Tulip Award
RTL Nieuws

PolyStyreneLoop winnaar Blue Tulip Award
Bekijk webinar

PolyStyreneLoop winnaar Blue Tulip Award
Stybenex 

Terug naar overzicht