Een beter milieu begint bij onszelf en met de recycling van 98% lucht

 


Hoe dat werkt? Bekijk de video.

Schoon airpop (EPS) verpakkingsmateriaal en producten zijn eindeloos recyclebaar!

Stybenex, de brancheorganisatie van EPS verwerkende producenten, is al jaren actief in het initiëren en ondersteunen van inzamel- en recyclingtrajecten van airpop (EPS). Onze industrie heeft beloofd om tegen 2025 46% van alle airpop (EPS) te recyclen.

Er zijn voor particulieren en de zakelijke markt verschillende kanalen om het materiaal in te zamelen voor hergebruik. Particulieren kunnen een bijdrage leveren door airpop (EPS) afval in te leveren bij een gemeentelijke milieustraat in de buurt, in plaats van weg te gooien bij het restafval. Inzameling gaat bijvoorbeeld ook via wit- en bruingoedbedrijven en gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met de inzameling van bouw- en sloopafval. Dit past perfect binnen de circulaire economie.

Bij uitstek geschikt voor recycling en hergebruik

airpop, veelal bekend onder de namen tempex, piepschuim of EPS, bestaat voor 98% uit lucht en slechts 2% grondstof. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor recycling en hergebruik. Na recycling worden er weer nieuwe producten van gemaakt die op hun beurt ook gerecycled en eindeloos hergebruikt kunnen worden, daarbij blijft de kwaliteit behouden.

Ontdek meer over inzameling en recycling van airpop, de buitengewone eigenschappen van 98% lucht en hoe de producenten van airpop er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het materiaal niet in ons ecosysteem belandt.

Recyclebaar product

airpop (EPS) voldoet aan de Europese definitie van “recyclebaar product.” Een recyclebaar product is zodanig ontworpen dat het op een kosteneffectieve manier ingezameld, gesorteerd en gerecycled kan worden.

airpop en circulaire economie | zuinig met grondstoffen

We moeten zuinig omspringen met onze grondstoffen. airpop is een mono materiaal en bestaat voor 98% uit lucht. Om het materiaal te recyclen en opnieuw in te zetten wordt airpop-afval bij de inzameling gecontroleerd en onderverdeeld in airpop-verpakkingsmateriaal en bouw-airpop (EPS). airpop is in principe oneindig herbruikbaar, met behoud van kwaliteit – mits de stroom niet vervuild raakt.

Gerelateerd nieuws:

Inzameling airpop® (EPS) bij milieustraten


Inzameling airpop (EPS) in 2018 flink gestegen

Circulaire Economie? airpop® engineered air (EPS, piepschuim) is 100% recyclebaar
Circulaire economie, airpop is 100% recyclebaar

airpop® (EPS) recycling: Nederland nummer één in Europa
Recycling van airpop (EPS) verpakkingsmateriaal

Terug naar overzicht