Keer op keer weer bewezen, 98% lucht biedt de beste bescherming tijdens transport. Aan onderdelen van producten die onderhevig kunnen zijn aan slijtage en goederen die kwetsbaar zijn, zoals bijvoorbeeld een TV of een witgoedproduct. Het is minder milieubelastend en het helpt u te besparen op kosten, gewicht en verpakkingsvolume.

Het gaat het hier over airpop verpakkingen, waarbij lucht virtueel wordt omgezet in een sterk en efficiënt verpakkingsmateriaal. airpop, ook bekend als piepschuim, tempex of EPS, bestaat voornamelijk uit lucht – 98% lucht om precies te zijn. Het wordt omsloten door een 2% cellulaire polystyreenmatrix. Met minimale inzet van grondstof wordt maximale bescherming geboden.

Wanneer het aankomt op transport, dan is iedereen het er over eens: Met zoveel hightech is airpop (EPS) de beste keuze.

Zuinig omgaan met fossiele brandstoffen

airpop is het natuurlijkste materiaal bij uitstek. Met een minimale input van materiaal (2%) wordt zuinig omgegaan met fossiele brandstoffen.

Net als andere kunststoffen wordt airpop verkregen uit olie. De Europese chemische industrie gebruikt 8% van het totale olieverbruik. Een deel daarvan gaat naar de kunststofproductie, waarvan 1,5% wordt gebruikt voor plastic verpakkingen. De productie van airpop is opnieuw goed voor minder dan 1% van alle fossiele brandstof die wordt gebruikt voor plastic verpakkingen. Dat is uiteindelijk beter voor het milieu

Gereduceerd tot max: Minimale input van grondstoffen betekent het besparen van fossiele brandstoffen

De beste bescherming en een minimale milieu impact

airpop is de beste keuze voor verpakkingsoplossingen van vandaag en voor de toekomst. Vanuit valproeven, triltesten en andere data blijkt; airpop biedt de beste bescherming dankzij uitstekende dempende eigenschappen en het heeft een minimale milieu impact. Dé reden waarom verpakkingsdeskundigen airpop-verpakkingen aanbevelen voor zware goederen.

airpop, een positief effect op de CO2-emissiereductie

airpop zorgt voor een efficiënte bescherming, juist daar waar goederen het meest kwetsbaar zijn. Tegelijkertijd wordt de verpakkingsgrootte en het gewicht van verzonden goederen geminimaliseerd. Dit bespaart ruimte en optimaliseert de transportlading.

Over het algemeen heeft het gebruik van airpop een positief effect op de CO2-emissiereductie tijdens transport. Ten opzichte van andere materialen levert airpop de beste prestatie bij het vers houden van voedsel, het schadevrij houden tijdens transport en verminderen van de energie, die nodig is om producten naar de winkelschappen te brengen.

Lees er meer over in deze flyer:

Over airpop (EPS)

airpop is al bijna 70 jaar een beproefde keuze voor gebruik in contact met voedsel, geneesmiddelen en zelfs voor levende organen. Het is wereldwijd goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten. airpop kan in elke gewenste vorm gebracht worden en voorzien worden van verschillende sterktes en prestatieniveaus. Afhankelijk van de belasting, waarvan u verwacht dat de verpakking aan wordt blootgesteld en de kwetsbaarheid van de goederen die u verpakt.  Hier vindt u meer over de toepassingen.

airpop is 100% voedselveilig en waterdicht. Het is veelvuldig recyclebaar, mits de stroom niet vervuilt raakt en past perfect binnen de circulaire economie.

Gerelateerd nieuws:

airpop (EPS) draagt bij aan houdbaarheid groente

Wist je dat airpop (EPS) visboxen en producten 100% recyclebaar zijn? airpop heeft vele levens!

Recycling airpop (EPS) visbox

airpop is meerdere keren te recyclen
airpop® engineered air voldoet aan Europese definitie “recyclebaar product”

Circulaire Economie? airpop® engineered air (EPS, piepschuim) is 100% recyclebaar

Circulaire Economie? airpop®engineered air (EPS) is 100% recyclebaar

 

Terug naar overzicht