In 2018 werd met ruim 200 gemeenten meer dan 880.000 kg airpop® (EPS) apart ingezameld bij milieustraten. Dit is een stijging van 31% in het aantal gemeenten en een stijging van 21% in de ingezamelde airpop ten opzichte van 2017.  Meer hierover leest u in dit artikel.

Inzameling airpop (EPS) waardevol voor circulaire economie

Deskundige recyclers verwerken het ingezamelde materiaal dat daarna door producenten ingezet kan worden voor de productie van nieuwe producten en verpakkingsmaterialen. Inzameling van airpop (EPS) is waardevol voor de circulaire economie; De grondstof blijft in de kringloop en kan veelvuldig hergebruikt en gerecyled worden, mits de stroom niet vervuilt raakt.

Stybenex, de brancheorganisatie van airpop verwerkende bedrijven in Nederland, zet zich in om de inzameling van airpop te stimuleren en vindt het belangrijk dat inzameling voor recycling en hergebruik toeneemt. Het streven is dat iedere milieustraat in Nederland de mogelijkheid heeft om airpop als aparte stroom in te zamelen. Hier vindt u een overzicht van Milieustraten waar u airpop (EPS) kunt inleveren.

Enquête airpop (EPS) inzameling over 2019

Ieder jaar wordt er een monitoring- en stimuleringsprogramma voor de inzameling van airpop® op milieustraten uitgevoerd.
Ook dit jaar wil Stybenex via een enquête inzicht krijgen in de ontwikkelingen over 2019. Bent u werkzaam bij een milieustraat en wilt u medewerking verlenen dan kunt u hier de online enquete aanvragen.

Meer over airpop (EPS)

Op onze website vindt u meer informatie over toepassingen, inzameling en recycling van airpop.
Vergeet ons daarnaast niet te volgen social media voor de laatste updates!

Gerelateerd nieuws: 


Inzameling airpop (EPS) in 2018 flink gestegen

Circulaire Economie? airpop® engineered air (EPS, piepschuim) is 100% recyclebaar
Circulaire economie, airpop is 100% recyclebaar

airpop® (EPS) recycling: Nederland nummer één in Europa
Recycling van airpop (EPS) verpakkingsmateriaal

Terug naar overzicht