MORE staat voorMOnitoring Recyclates for Europe, een initiatief van EuPC. MORE geeft Europese fabrikanten van kunststofproducten de mogelijkheid om anoniem de hoeveelheden van gebruikt kunststof recyclaat te registreren. Het platform wordt beheerd door Polymer Comply en geeft het MORE-Label uit. Voor een optimale informatieoverdracht tussen bedrijven en het programma heeft ieder deelnemend land een Nationale coördinator aangesteld. Goed circulair nieuws vinden wij van airpop (EPS) engineered air. Want ook airpop, dat voor 98% uit lucht en slechts 2% grondstof bestaat, kan veelvuldig gerecycled en hergebruikt worden, daarbij blijven de kwaliteit en de eigenschappen van het materiaal behouden.

MORE-Label

De EU wil dat er tussen 2025 en 2030 10 miljoen ton recyclaat in nieuwe producten wordt verwerkt. Door de werkelijke opname van recyclaat bij MORE te registreren toont de kunststofverwerkende industrie aan dat er flinke stappen gezet worden voor het recyclen, hergebruik en de circulariteit van kunststoffen. Ook leden van Stybenex, de branchevereniging van airpop (EPS) verwerkende bedrijven, doen mee aan dit initiatief en ontvingen het MORE-label.

airpop (EPS) volledig circulair

Hergebruik van kunststoffen, zoals bijvoorbeeld airpop (EPS), is beter voor het milieu. airpop (EPS) is volledig circulair. Het kan veelvuldig gerecycled worden voor hergebruik. Het materiaal blijft in de loop. Door hergebruik van airpop wordt CO2-uitstoot gereduceerd, minder energie verbruikt en wordt er zuinig omgegaan met onze hulpbronnen. Meer over recycling, hergebruik en de bijdrage aan de circulaire economie door airpop (EPS) vindt u hier.

airpop (EPS) is volledig circulair

Nederlandse doelstelling hergebruik kunststoffen

In 2018 werd door Nederlandse kunststoffabrikanten 250.000 ton recyclaat gebruikt. Voor Nederland wordt er tussen 2025 en 2030 gestreefd naar een gebruik van 750.000 ton recyclaat.

Meer informatie

Meer informatie over het online registeren van kunststof verbruik vindt u op de website van MORE.

Gerelateerd nieuws:

 

Zuinig omspringen met het milieu | Kostendekkende circulaire oplossingen

Inzameling airpop(EPS) in 2018 flink gestegen

Circulaire Economie? airpop® engineered air (EPS, piepschuim) is 100% recyclebaar

Circulaire Economie? airpop®engineered air (EPS) is 100% recyclebaar

Terug naar overzicht