Steeds meer organisaties willen zuinig omspringen met het milieu en zoeken kostendekkende circulaire oplossingen. Onder andere voor de recycling en hergebruik van materialen.

airpop (EPS) is bijvoorbeeld zo’n materiaal, het leent zich bij uitstek voor inzameling en recycling voor hergebruik, zelfs tot ca. 7 keer, aldus de heer Vooijs van Heger GmbH.

Heger GmbH + Co. KG is gespecialiseerd in de productie en levering van zowel shredders alsook eps recyclingmachines die ingezet worden voor o.a. de recycling van airpop (EPS) verpakkingsafval en visboxen e.d.. Jaarlijks worden er wereldwijd zo’n 200 recyclingmachines afgenomen bij deze gerenommeerde firma uit Duitsland.

Shredders en recyclingmachines | Recycling van airpop (EPS)

Voor de inzameling en recycling van airpop (EPS) verpakkingsmateriaal maken retailers zoals de Mediamarkt, maar ook bouwmarkten, de horecagroothandel, milieustraten en recyclingbedrijven gebruik van shredders en recyclingmachines die een lange levensduur hebben en robuust en betrouwbaar zijn.

De heer Vooijs vervolgt; Met een innovatieve technologie compacteert de TIGER  op uiterst economische wijze volumineus schuim zoals airpop® (EPS) in makkelijk handelbare blokken, zonder re-expansie.

De bereikte volumereductie is enorm en kan oplopen tot een verhouding van 40:1.  Dit zorgt niet alleen voor een aanzienlijke besparing op de transport- en verwijderingskosten, ook kunnen de  geproduceerde blokken gerecycled worden tot grondstof . U kunt daarmee een extra opbrengst genereren.

airpop (EPS) volledig circulair

airpop (EPS) is een volledig circulair materiaal. Het granulaat dat retour gaat naar de airpop (EPS) verwerkende bedrijven wordt voor productie gemengd met de basis grondstof, daarna kunnen er nieuwe airpop producten en verpakkingsmaterialen geproduceerd worden.

Bij gecompacteerde blokken (broodjes) blijft waardevolle PS Polymeer behouden en worden er, bijvoorbeeld door PS Loop uit Terneuzen, nieuw airpop (EPS) parels van gemaakt. Op deze manier ontstaat een circulaire stroom, de grondstof wordt oneindig hergebruikt en de cirkel blijft gesloten.

Reductie energieverbruik en CO2 uitstoot

Daarnaast zorgt recycling en hergebruik van airpop voor een significante reductie van zowel energieverbruik alsook de CO2 uitstoot. Al met al mooie ontwikkelingen voor het milieu volgens de heer Vooijs, er wordt op alle vlakken zuinig omgegaan met hulpbronnen en er wordt bijgedragen aan de circulaire economie.

Voordelen inzameling en recycling airpop

De verschillende voordelen van inzameling en recycling airpop op een rijtje:

  • Het volume t.b.v. opslag blijft beheersbaar
  • Minder energieverbruik
  • Reductie co2 uitstoot
  • Hulpbronnen blijven beschikbaar
  • Volledig circulair, beter voor het milieu

Bewustwording verlagen milieu impact

De heer Vooijs; Wij constateren dat steeds meer organisaties zich bewust worden van hun milieu impact en dat zij activiteiten ondernemen om deze op een positieve manier te veranderen en hun impact te verlagen. Hergebruik en recyclen van materialen is één van de onderdelen binnen dat proces. Door gebruik te maken van de juiste recyclingsystemen kan dit zelfs kostenbesparende voordelen hebben.

Meer over recyclingtechnologieën

Op de website van Heger GmbH + Co. KG vindt u meer inhoudelijke informatie over recyclingtechnologieën die beschikbaar zijn.

Gerelateerd nieuws:

 

Inzameling airpop(EPS) in 2018 flink gestegen

EU voorstel “Single Use Plastics” (SUP) in lijn met doelstellingen airpop® (EPS) verwerkende industrie
Ondertekening Circular Plastics Alliance

airpop is meerdere keren te recyclen
airpop® engineered air voldoet aan Europese definitie “recyclebaar product”

Circulaire Economie? airpop® engineered air (EPS, piepschuim) is 100% recyclebaar

Circulaire Economie? airpop®engineered air (EPS) is 100% recyclebaar

Terug naar overzicht