Tijdens K 2019 in Düsseldorf, waar nieuwe ontwikkelingen van en met kunststoffen te zien waren, heeft PlasticsEurope (de Vereniging van Plasticfabrikanten van Europa) een kort overzicht met analyses gepubliceerd; Plastics – the Facts 2019.

Plastics – the Facts 2019

Plastics – the Facts 2019 geeft inzicht in waar kunststoffen voor staan inzake Circulariteit, Gezondheid en Veiligheid en de reductie van de klimaatveranderingen. Het rapport geeft inzicht in  hoeveelheden  en vooral ook in Recycling data. De cijfers tonen hoe belangrijk kunststof is voor onze economie en hoe de industrie haar verantwoordelijkheid neemt en al heeft genomen in Circulariteit en verduurzaming.
In de EU wordt meer dan 42% van de kunststof verpakkingen al gerecycled. In Nederland al meer dan 50%.

Download Plastics – the Facts 2019

 

Terug naar overzicht