Circulaire Economie? airpop®engineered air (EPS) is 100% recyclebaar

Wist u dat airpop®engineered air (EPS) 100% recyclebaar is? airpop is in de volksmond ook wel bekend als EPS of piepschuim. Van ingezameld airpop-afval worden weer nieuwe airpop producten en verpakkingsmaterialen gemaakt die optimale bescherming bieden en hoogwaardige isolerende eigenschappen bezitten. airpop bestaat voor 2% uit grondstof en 98% lucht.  Het kan oneindig gerecycled en hergebruikt worden en sluit aan op de Circulaire Economie.

Circulaire Economie | gerecycled airpop®(EPS) behoud haar kwaliteit

Om airpop®(EPS) te recyclen en opnieuw in te zetten wordt airpop-afval bij de inzameling gecontroleerd en onderverdeeld in airpop-verpakkingsmateriaal en bouw-airpop.  airpop kan veelvuldig hergebruikt worden en behoudt haar kwaliteit. Daarom past het materiaal perfect binnen de uitgangspunten van de Circulaire Economie. airpop (EPS) is één van de meest duurzaamste isolatiematerialen in haar soort. In de bouw steekt de werkelijke inzameling en recycling van EPS met kop en schouders uit boven dat van andere materialen, gebaseerd op een direct vergelijk.

Hoe u airpop®(EPS) herkent

airpop bestaat uit kleine individuele “bolletjes” die door middel van stoom aan elkaar zijn verkleefd. In de grondstof is een blaasmiddel toegevoegd dat, door middel van verwarming, wordt “geactiveerd”. Hierdoor ontstaan parels die 50x in volume zijn toegenomen. Vervolgens worden deze airpop parels ingebracht in een matrijs. Door toevoeging van stoom expandeert en verkleeft het materiaal verder en ontstaat de gewenste vorm. airpop is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het is een lichtgewicht materiaal dat uitstekende isolerende en beschermende eigenschappen bezit en voor 98% uit lucht bestaat.

airpop herkent u aan de individuele bolletjes en het recyclinglogo nr 6.

Voorbeelden airpop (EPS) het materiaal:

Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Recycle logo 6 Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Recycle logo 6 Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. airpop EPS korrels Zo herkent u airpop eps parels, uitvoering in grijs
Recycling (nr. 6) Recycling (nr. 6) airpop parels wit los airpop parels grijs los
Zo herkent u airpop (EPS, Piepschuim). airpop eps parels gevormd tot een plaat of speciale vorm Zo herkent u airpop (EPS, Piepschuim). grijze airpop eps parels gevormd tot een plaat of speciale vorm Zo herkent u airpop (EPS, piepschuim). airpop eps brokstuk de bolletjes zijn goed herkenbaar Zo herkent u airpop (EPS, piepschuim). airpop brokstuk bolletjes goed herkenbaar
airpop parels wit  gevormd tot plaat of speciale vorm airpop parels grijs  gevormd tot plaat of speciale vorm airpop brokstuk
bolletjes goed herkenbaar
airpop brokstuk
bolletjes goed herkenbaar

Voorbeelden airpop, enkele toepassingen:

Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Visbox Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Koelbox Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Koelbox Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Tray voor het vervoer van medische hulpmiddelen
Viskist Koelbox Koelbox het vervoer van medische hulpmiddelen
Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. transporttram voor het beschermen van onderdelen Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Dry Hydroponics voor het telen van groente Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. "Gardentray” voor planten Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. "Gardentray” voor planten
Tray voor onderdelen Dry Hydroponics voor het telen van groente Gardentray voor planten Gardentray voor planten
Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. pallet tray Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Verpakking voor fruit Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Bee hive Inzamelen en recyclen airpop (EPS) Piepschuim Tempex | Zo herkent u het materiaal. Isolator
 Pallet Verpakking voor fruit EPS Bee Hive EPS isolator

Meer toepassingen van airpop engineered air vindt u hier.

Dit is geen airpop, enkele voorbeelden:

Zo herkent u airpop (EPS, piepschuim). Dit is geen airpop maar een verpakkingsdeel uit polyurethaan pu Zo herkent u airpop (EPS, piepschuim) Dit is geen airpop maar eierkarton uit polyethyleen pe Zo herkent u airpop (EPS, piepschuim). dit is geen airpop maar food container uit polyethyleen pe Zo herkent u airpop (EPS, piepschuim) dit is dit-is geen airpop maar witte folie pe
Verpakkingsdeel uit polyurethaan (pu) Eierkarton uit polyethyleen (pe) Food container uit polyethyleen (pe) witte folie pe
Terug naar overzicht