airpop® is on tour en wij zijn blij te kunnen melden dat particulieren uit de omgeving van Groesbeek nu ook bij Afvalinzamelstation Groesbeek schoon airpop® afval kunnen inleveren.

Inzameling airpop® nu ook bij Afvalinzamelstation Groesbeek

Toename recycling airpop® | Steeds meer milieustraten in Nederland aangesloten

Sinds de start van gescheiden inzameling van in 2008, een initiatief van brancheorganisatie Stybenex, zien we een toename van recycling airpop® engineered air (EPS), in de volksmond beter bekend als piepschuim. Steeds meer milieustraten in Nederland zijn aangesloten.

Schoon airpop®-afval inleveren

Momenteel zijn ca. 130 gemeentelijke milieustraten aangesloten waar particulieren schoon airpop®-afval kunnen inleveren.  Richting 2020 zullen er zo’n 360 airpop®-inzamelpunten verwezenlijkt zijn en wordt het mogelijk een verdere toename van recycling airpop® engineered air (EPS) te realiseren. Met dit aantal inzamelpunten kan ca. 1.500 – 2.000 ton airpop®-afval ingezameld en herverwerkt worden en dat is goed nieuws voor het milieu.

airpop® leent zich perfect voor recycling en hergebruik.

Doorgaans wordt ingezameld airpop®op twee manieren verwerkt.

Ingezameld verpakkingsmateriaal wordt gemalen en gezeefd, daarna kunnen de EPS-parels (de bouwsteen van airpop®) opnieuw worden bijgemengd met virgin (nieuwe) polystyreen parels. Omdat deze parels al gestoomd zijn, scheelt dat behalve grondstof ook energie. Vaak worden de losse, teruggewonnen, parels direct gebruikt als vulling, bijvoorbeeld voor zitzakken, granulaat voor land- en tuinbouw, of voor gewichtsbesparing bij betonmortel. Daarnaast worden veel gerecycelde parels gebruikt in grote blokken airpop® (EPS) die onder wegen worden geplaatst, zodat verzakking wordt tegengegaan.

airpop® engineered air levert zo een waardevolle bijdrage aan onze circulaire economie.

Terug naar overzicht