Wat is airpop® (EPS)? Kijk op 18 november 2018 naar Willem Wever op NPO3

Kijk op 18 november 2018 naar Willem Wever op NPO3

Wat is airpop®, waar wordt het voor gebruikt en kan je het recyclen?

Tijdens de uitzending van Willem Wever (KRO/NCRV),  op zondag 18 november 2018 om 09.40 uur NPO3, kom je meer te weten over airpop® engineered air, ook wel bekend als EPS of piepschuim.

airpop® is veelzijdig met 98% lucht

airpop® is een zeer effectief materiaal dat op tal van manieren gebruikt kan worden. airpop® is veelzijdig met 98% lucht. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als verpakkingsmateriaal om je nieuwe tv te beschermen tijdens transport. Je komt het tegen in fietshelmen en in autozitjes, voor een optimale bescherming in het verkeer. En wist je dat visboxen ook van airpop® engineered air gemaakt zijn? Zo blijft vis lekker vers, vanaf de vangst op zee tot op je bord. airpop® wordt ook toegepast om je huis te isolerenen zelfs in de GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) vind je het terug als licht ophoogmateriaal. Waar je airpop® nog meer tegen komt? Ontdek het hier.

De voordelen van airpop®

airpop® bezit veelzijdige eigenschappen; het is in elke gewenste vorm creëren. Het materiaal is licht in gewicht en toch sterk en robuust. Daarnaast is airpop® niet gevoelig voor vocht of schimmels.
Gedurende de complete levensduur van het materiaal blijven eigenschappen optimaal en consistent, het heeft zelfs geen onderhoud nodig. En dat alles met 98% lucht en maar 2% grondstof.

airpop® en recycling

airpop® is een mono-materiaal en kan daarom eenvoudig gerecycled worden. Wist je dat je airpop® verpakkingen uit huishoudens op bijna alle gemeentelijke milieustraten kunt inleveren, er zijn daar speciale inzamelzakken beschikbaar. Ingezameld airpop® wordt volledig hergebruikt en is een mooi voorbeeld van materiaal dat uitstekend past binnen de Circulaire Economie.

Uitzending gemist?

Geen probleem. Na 18 november 2018 is het item over airpop® ook te bekijken op de website van Willem Wever.

Terug naar overzicht