Wist u dat bijna alle planten voor tomaten, komkommers en paprika’s zijn gezaaid in een airpop® tray? airpop® producten bestaan voor 98% uit lucht en daar maken tuinbouw en sierteelt graag gebruik van.

Plantenkwekers en siertelers gebruiken al jaren airpop® engineered air (EPS).
Een grote verscheidenheid van airpop® zaai-, opkweek- en transporttrays is voor deze sector beschikbaar en ook andere airpop® toepassingen zoals substraatgoten, aardbeientrays en convectieplaten bezitten unieke eigenschappen die uitermate geschikt zijn voor deze branche.

98% lucht en de unieke eigenschappen

Niet alleen vanwege het grote gamma aan specifieke productoplossingen, juist ook de unieke eigenschappen van airpop® engineered air, dat voor 98% lucht en maar 2% grondstof bestaat, maakt het dat deze sectoren graag werken met dit mono materiaal.

Deze unieke eigenschappen, die vele voordelen bieden aan de tuinbouw, zetten wij graag voor u op een rijtje:

  • airpop® is licht in gewicht, sterk en hygiënisch en bestaat voor 98% uit lucht.
  • door de grote vormvastheid zijn de airpop® trays uitstekend machinaal te gebruiken in geautomatiseerde processen.
  • airpop® trays zorgen voor een uitstekende licht-, lucht- en waterhuishouding waardoor gewassen optimaal kunnen groeien.
  • airpop® trays zijn er verschillende varianten, voor zowel eenmalig als meermalig gebruik.
  • airpop® producten zijn 100% recyclebaar, hiervoor zijn er zeer goed georganiseerde inzamelsystemen in Nederland.

Hergebruik en recycling van airpop®

airpop® engineered air is uitermate geschikt voor hergebruik en recycling. Door de goede inzamel systemen, worden er zeer veel airpop trays terug gehaald en ligt recycle percentage erg hoog.

Verwerking van ingezameld airpop®

Ingezameld airpop® wordt op twee manieren verwerkt. Ingezameld verpakkingsmateriaal wordt doorgaans gemalen en gezeefd waarna de EPS-parels (de bouwsteen van airpop®) opnieuw worden bijgemengd met virgin (nieuwe) polystyreen parels voor bouwproducten.

Efficiënt gebruik van hulpbronnen

airpop® is een hoogwaardig kunststof dat bijdraagt aan een efficiënt gebruik van hulpbronnen, hetzij door het verminderen van het energieverbruik als gevolg van effectieve isolatie of het verminderen van productverspilling vanwege uitstekende beschermende verpakkingskwaliteit.

airpop® engineered air levert zo een waardevolle bijdrage aan de groei van onze groente en de circulaire economie.

Terug naar overzicht