Wist u dat airpop® engineered air (EPS) volkomen onschadelijk is voor het milieu? airpop® (EPS) is milieuvriendelijk met 98% lucht. Het energieverbruik tijdens het complete productieproces is geringer dan voor de productie van andere isolatiematerialen. Daarnaast gebruikt de mondiale airpop® industrie slechts 0,16 procent van de aardolieproductie.

airpop® (EPS) is milieuvriendelijk met 98% lucht

airpop® heeft een zeer goede levenscyclusanalyse. Het gaat erg lang mee en is als mono materiaal uitstekend en effectief te recyclen. airpop®  (EPS)  is milieuvriendelijk met 98% lucht, het is opnieuw in te zetten als grondstof voor o.a. airpop® producten. Het kan ook omgesmolten en gecompacteerd ingezet worden om nieuwe polystyreen producten te maken. Zo nodig kan airpop® in warmtecentrales (thermische recycling) worden gebruikt, bijvoorbeeld voor stadsverwarming. Een waardevolle bijdrage aan onze circulaire economie.

airpop® bespaart u energie en geld

Naast een geringer energieverbruik tijdens het productieproces en met het gebruik van slechts 0,16 procent aardolie levert de inzet van airpop® significante en blijvende energiebesparing op; Met de inzet van minder dan één vat aardolie is één woning voor de hele levensduur optimaal geïsoleerd. airpop® levert dus gedurende de gebruiksduur van een gebouw een veelvoud aan energiebesparing op en het bespaart u geld.

airpop® en recycling

De airpop® industrie streeft recycling en hergebruik na voor al haar producten. airpop® is volledig te recyclen en dat gebeurt op steeds grotere schaal. Burgers kunnen nu al in veel gemeenten airpop®-afval, in de volksmond bekend als piepschuim, aanbieden bij de milieustraat. De milieustraten bieden de airpop® aan bij de airpop® verwerkende industrie, die daar vervolgens weer nieuwe airpop® producten van maken. Het aantal gemeenten dat meedoet aan dit initiatief groeit gestaag.

Circulaire keten airpop® bij visindustrie nagenoeg gesloten

Ook het bedrijfsleven zamelt steeds meer airpop® in. De Nederlandse visindustrie is zelfs al zover dat het de hele keten nagenoeg gesloten heeft.

Verwerking van ingezameld airpop®

Ingezameld airpop® wordt op twee manieren verwerkt. Ingezameld verpakkingsmateriaal wordt doorgaans gemalen en gezeefd waarna de EPS-parels (de bouwsteen van airpop®) opnieuw worden bijgemengd met virgin (nieuwe) polystyreen parels. Omdat deze parels al gestoomd zijn, scheelt dat behalve grondstof ook energie. Vaak worden de losse, teruggewonnen, parels direct gebruikt als vulling, bijvoorbeeld voor zitzakken, granulaat voor land- en tuinbouw, of voor gewichtsbesparing bij betonmortel. Een andere manier van verwerken is dat het ingezamelde airpop® gesmolten en gecompacteerd wordt tot blokken en gesmolten tot polystyreen granulaat. Dit granulaat wordt verwerkt in allerlei harde kunststof vormdelen.

airpop® engineered air levert zo een waardevolle bijdrage aan onze circulaire economie.

Terug naar overzicht